IMDB top250

Finn din neste film å se på IMDB topp 250 beste filmer

IMDB Topp 250 filmer

Til tross for at vi har tilgang til tusenvis av filmer fra hjemme på sofaen, kan det være vanskelig å finne en film du ønsker å se. Problemet er ofte at man bruker tid på å finne frem til en film, enn man faktisk har tid til å se på filmen i etterkant. Da hadde det vært kjekt med en liste over de beste filmene gjennom historien, ikke rangert av et magasin eller Hollywood skapere, men av seerne selv.

Her kommer IMDB sin toppliste inn i bildet. Denne inneholder de 250 mest populære filmene stemt frem av IMDB sine egne lesere og brukere fra hele verden. IMDB er verdens største nettside for filmer og Tv-serier, så denne listen er alltid oppdatert med både nye og klassiske filmer. Finner du ikke noe verdt å se her, kan det være på tide å skru av TV-en.

Topp 10 hos IMDB

Det som er spennende med IMDB sin toppliste er at den er i konstant endring. Imidlertid er ofte topp 10 dominert av tidløse klassikere som; The Shawshank Redemption (1994), The Godfather (1972), 12 Angry men (1957) og Schindler’s List (1993). Allikevel finner du også innslag av nyere filmer som har gjort sitt inntreden blant disse tidløse klassikerne.

Vi finner nemlig filmer som The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), Spider-man: No Way Home (2021) og The Dark Knight (2008) på den samme topp 10 listen. Hvis ikke dette er bevis nok på at listen opprettholder sin relevans vet ikke vi. På toppen av dette finner du en rekke nyttige funksjonalitet som vi skal gå nøyere gjennom i neste avsnitt.

Ditt eget filmarkiv

IMDB er langt mer enn bare en liste over de 250 filmene du absolutt bør se gjennom en livstid. Det er også en rekke nyttige funksjonaliteter integrert i denne løsningen. Du kan selvfølgelig bruke enkle funksjonaliteter som sortering av filmer etter vurdering, utgivelsesår og lignende, men du kan også bruke IMDB til så mye mer.

En av de funksjonalitetene vi elsker med IMDB topp 250 er at du kan holde styr på hvem av filmene du har sett. Deretter kan du skjule dem fra oversikten slik at du kun får opp de filmene du fortsatt har til gode. På denne måten kan du jobbe deg gjennom listen hos Netflix, Hulu, HBOMax eller andre strømmetjenester du foretrekker å bruke.

Våre anbefalinger fra topp 250

Når valget står mellom 250 ulike filmer kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte. Du kan selvfølgelig begynne på nummer 1, eller være litt annerledes og begynne på nummer 250. Imidlertid inneholder listen en rekke klassiske filmer som viser filmhistorie på sitt absolutt beste. Derfor klarte vi ikke dy oss med å lage en liste over de filmene vi anbefaler at du starter med.

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump har gått ned i historien som en av de beste filmene fra Robert Zemeckis og Tom Hanks. Her følger vi hovedpersonen Forrest Gump gjennom et langt liv som omfatter to presidenter, en krig, en politisk skandale og etableringen av noen av nåtidens største merkevarer. Alt dette ser vi gjennom øyne til en positiv og sjarmerende mann fra Alabama med IQ på 75. Denne filmen sørger for sjarmerende underholdning, komedie og romantikk for hele familien

Schindler’s List (1993)

Bak denne mørke filmen står regissør Steven Spielberg med stjerner so Ralph Fiennes, Liam Neeson og Ben Kingsley. Her blir vi med inn i det Nazi okkuperte Polen under andre verdenskrig. Vi får et skarpt innblikk i den ekte historien bak hvordan forretningsmannen Oskar Schindler ansatte så mange jøder som mulig i fabrikkene sine slik at de kunne reddes fra tyskerne. Hele filmen er laget i svart-hvitt som skaper en ekstra dimensjon av følelser og dramatikk i denne historien.

The Godfather (1972)

Skal vi snakke om filmklassikere er det umulig å unngå Francis Ford Coppola sin legendariske gudfaren film. Den tok en hel verden med bak fasaden til Corleone familien og deres imperium. Med film legender som Marlon Brando, Al Pacino og James Caan har denne filmen gått ned i historien som en av de beste stykkene moderne film noen gang. Fortsatt i dag troner den øverst på de fleste lister over klassikere og blir sett gang på gang over hele verden. Nå har både Gudfaren I og II gjennomgått omfattende restaurering og blitt gitt ut på nytt i The Coppola Restoration.

American History X (1998)

Hva får man når man presenterer en av de mørkeste kapitlene i amerikansk historie på storskjermen? Jo du får et hjerteskjærende oppgjør mellom familie, hat, nye sjanser og kjærlighet. Her følger vi den tidligere nynazisten spilt av Edward Norton gjennom det dypeste mørket og kampen om å komme ut på andre siden med igjen. American History X sjokkerte en hel verden og ble raskt en klassiker av en film. Denne er et must-see for alle som ønsker å lære mer om hvordan hatet på ytre høyre kan rive i filler et lite lokalsamfunn.

Untouchable (2011)

Når en velstående aristokrat blir lammet i en paragliding ulykke blir han nødt til å ansette en assistent. Det noe utradisjonelle valget faller på en ung mann som slites mellom sitt liv i forstaden og håpet om et nytt liv. Untouchable er en moderne klassiker som viser håp, drømmer og et uslåelig vennskap som oppstår fra de minst tenkelige situasjoner. Produsert av Olivier Nakache og Éric Toledano finner vi skuespillere som Francois Cluzet, Omar Sy og Anne Le Ny i hovedrollen av denne dramakomedien. Filmen er fransk, men har blitt en klassiker over hele verden der den er både oversatt og dubbet på en rekke ulike språk. Det var også denne filmen som virkelig bidra til at Omar Sy tok verdens lerretet med storm.