Jumanji filmene har helt siden 1995 fengslet et publikum over hele verden. Den første filmen dukket opp i 1995 med en historie hvor to unge gutter spillet et magisk brettspill. Den opprinnelige filmen hadde skuespillere som Robin Williams, Kirsten Dunst og Bonnie Hunt. 

Imidlertid er det den langt nyere Jumanji: Welcome to the Jungle som igjen har blåst liv i den gamle filmen. Dette er en actionfylt film fra Disney med kjente navn som Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan og Dwayne «The Rock» Johnson. Selv om mye av hendelsen er til å kjenne igjen, så har hele historien fått en fornyelse. 

Magiske brettspill har blitt endret til videospill og karakterene trekkes inn i spillet fremfor å påkalle en skikkelse. Denne populære serien har også gjort at en rekke andre skapere har funnet god inspirasjon. Spillet har nemlig gjort seg utmerket som Jumanji Casino hvor det har dukket opp en rekke spennende spilleautomater med tema fra filmens univers. 

Skuespillerne

Noe av det som har gjort at denne filmen lenge var blant de mest forventningsfulle i 2017 var takket være det stjernespekkede galleriet Disney hadde samlet for innspillingen. Ikke bare hadde de store navn som Bobby cannavale, Nick Jonas og Rhys Darby, men de hadde også superstjerner som Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan og Dwayne Johnson. 

Dette gjorte at filmen allerede nådde ut til et enormt forventningsfullt publikum bare med utgangspunkt i denne unike kombinasjonen av navn. Filmen trakk millioner til kinosaler over hele verden og ble raskt en av de mest sette for det aktuelle året.

Historien

Selv om filmen henter mye av inspirasjonen sin fra den opprinnelige Jumanji (1995), så har den også tatt en del friheter. Her er det blant annet fire ungdommer, ikke to som blir sendt ut på et helt unikt eventyr. Det hele starter ved at de finner en gammel spillkonsoll med spillet Jumanji. 

Her velger ungene hver sin avatar for spillet, men deretter begynner det å skje merkelige ting. De trekker nemlig inn i spillet og våkner opp som sine respektive avatarer. Ungene må nå legge ut på et eventyr uten like og vinne spillet, så de kan returnere til den virkelige verden igjen. 

Dette byr på et spenningsfylt familiedrama med en god dose humor på veien. Ungene må ikke bare overvinne utrolige utfordringer, men også lære mer om seg selv og sine egne frykter. 

Oppsummering

Dette er en stjernespekket action komedie som passer utmerket for hele familien. Den følger i kjente spor som mange andre filmer på Netflix – ved at man kombinerer en god dose humor, med tradisjonell Hollywood action og superstjerner. Imidlertid byr filmen også på en rekke raske replikker som vil få hele familien til å flire. 

For dere som opplevde den originale filmen på 90-tallet kan dette også være en fantastisk mulighet til å se hvordan moderne filmteknikk kan blåse liv i gamle filmer. Uansett om du ser den for første gang eller ikke, så vil noen av Hollywoods største stjerner garantert levere varene i denne morsomme familiefilmen.