Oversikt over strømmetjenester i Norge

På utkikk etter den beste strømmetjenesten? Se vår oversikt her!

Oversikt over strømmetjenester i Norge

Det dukker stadig opp nye strømmetjenester på det norske markedet, men utvalget hos de ulike tjenestene er svært forskjellig. Mange opplever derfor at det kan være vanskelig å holde oversikt over de ulike tjenesten og hva de kan by på. Her vi forsøkt å gjøre det enklere med denne praktiske steamingguiden med oversikt over alle de ulike tjenestene nordmenn kan velge mellom.

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å velge den perfekte strømmetjenesten har vi samlet de ulike aktørene i denne oversikten. Her ser du priser, utvalg og en liten beskrivelse om hva du kan forvente å finne hos de ulike aktørene i Norge.

Tilgjengelige strømmetjenester i Norge

Netflix

Netflix er den strømmetjenesten som har vært lengst tilgjengelig i Norge og som lenge har manifestert seg som den største streamingtjenestene i verden. Selskapet kan by på mer enn 3000 filmer og 1700 serier i sitt massive bibliotek, og det oppdateres ukentlig med nytt innhold. Selv om Netflix tilbyr et massivt utvalg nye og egenprodusert filmer, savner vi klassikere i biblioteket. Mange populære filmer på IMDB Topp 250 er rett og slett ikke tilgjengelig hos Netflix. Tjenesten har flere forskjellige abonnementer og koster fra 89-159 kroner i måneden.

Viaplay

Elsker du serier- og film er den nordiske plattformen Viaplay en utmerket løsning for deg. Her finner du en rekke nordiske serier, samt et bredt utvalg av internasjonale filmer. En rask oversikt over biblioteket deres viser ca 900 filmer og 700 serier, så her finnes det timevis med underholdning for hele familien. Selskapet har også utvidet med en rekke egenproduserte serier, og du kan få tilgang til en massiv sportspakke gjennom sportspakken til Viaplay. Prisene varierer fra 129-329 kroner per måned, pluss en kostnad på eventuelle sportspakker du ønsker tilgang til.

Tv 2 sumo

En annen nordisk streamingtjeneste som har tatt opp kampen med de internasjonale selskapene er Tv 2 Sumo. På lik linje som Viaplay finner du et bredt utvalg av nordiske serier og filmer, men også mer enn 1000 filmer- og serier fra hele verden. I tillegg kan du finne populære TV show som Skal vi Danse, Farmen og en rekke annet innhold tilgjengelig på plattformen. Akkurat som Viaplay kan du velge å utvide pakken din med sport og prisene varierer fra 79-549 kroner i måneden på de ulike abonnementene.

HBOmax

Nylig ble HBO Nordic reintrodusert som HBO Max til streamingkunder over hele verden. Her finner du det tradisjonelle biblioteket til Time Warner og HBO, samt en rekke serier fra Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og en rekke andre internasjonale medier. Denne plattformen er blant annet hjemmet til prisbelønte serier som Game of Thrones, Sopranos, Sex and the City og en rekke andre populære show. Totalt består biblioteket av rundt 800 filmer og 500 originale serier og koster mellom 89-189 kroner i måneden.

Amazon Prime Video

Når den Amazon eide streaming plattformen Prime Video inntok Norge gjorde de dette med et massivt bibliotek av inn både filmer og serier. Her finner vi mange av klassikerne vi savnet hos Netflix og totalt byr Prime Video på mer enn 5000 filmer og 300 TV-serier. Til tross for dette massive utvalget av innhold har selskapet også en av de laveste prisene i Norge med en abonnementspris på bare 65 kroner i måneden.

Disney+

En av de mest etterlengtede strømmetjenestene i Norge var Disney +, og når selskapet endelig lanserte sitt bibliotek med både nye og klassiske Disney filmer ble dette en braksuksess. Her får du tilgang til alt Disney har å by på, samt egenprodusert innhold og innholdet fra andre Disney merker som Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic. Det er en utmerket strømmetjeneste for hele familien og tilbyr mer enn 1000 filmer og 300 TV-serier.

Apple TV+

En annen strømmetjeneste som nylig ble lansert i Norge var Apple sin egen integrerte strømmetjeneste for iOS og Apple TV produkter. Apple TV+ har foreløpig et svært begrenset utvalg serier og filmer, men til gjengjeld tilbyr de kun egenproduserte titler med en rekke anerkjente Hollywood stjerner. Foreløpig finner du rundt 20 filmer og 30 TV-serier i biblioteket, men her lanseres det nytt innhold på en ukentlig basis. Til gjengjeld er prisen kun 59 kroner i måneden som er en overkommelig pris.

Slik velger du riktig strømmetjeneste

Når man skal velge riktig strømmetjeneste er det viktig å vite hva man ønsker å se på. Som vi har sett på ovenfor har de ulike plattformene et vidt forskjellig innhold. Noen har høyt fokus på lokale TV-serier og underholdning, mens andre tilbyr et omfattende utvalg av internasjonal sport og TV-serier. Derfor har vi samlet noen praktiske punkter man bør vurdere før man ender opp med å anskaffe flere strømmetjenester enn nødvendig.

Først og fremst må du ha en formening om hva du ønsker å se på. Ønsker du et stort utvalg av filmer og Tv-serier, eller er det sport du pleier å følge med på? Dette vil hjelpe deg å redusere antallet tjenester betraktelig.

Som vi nevnte ovenfor er det viktig å tenke over om du trenger tilgang til sport eller ei. Flere aktører tilbyr ulike sportspakker, men dette er ofte kostbart sammenlignet med de tjenestene som ikke har idrett. Så dersom du ikke har tenkt å bruke strømming for å se på sport, vil det være rimeligere å velge en av de som ikke tilbyr sport.

Det kan være nyttig å se om flere strømmetjenester tilbyr det samme innholdet. Dersom du finner de samme filmene og seriene hos to ulike plattformer vil det være smart å gå for den plattformen der du får mest verdi for pengene dine i form av utvalg og kvalitet. Her lønner det seg å teste litt forskjellig og se hvor man oppnår mest.