The Green Mile (1999)

På utkikk etter en klassisk film å se? Vi har funnet de beste!

The Green Mile (1999) – En hjerteskjærende klassiker

The Green Mile tar oss med på innsiden av livet til fengselsbetjentene på Death Row i et fengsel på slutten av 1930-tallets USA. Disse betjentene er vant til å håndtere noen av de verste forbryterne som har blitt tildelt den strengeste straffen av de alle – dødsstraffen. Men hva gjør man når det oppstår tvil om skyldighet spørsmålet og en ansatt viser seg å ha helt unike evner? Det besvarer The Green Mile på en ypperlig måte.

Filmen er spekket med anerkjente skuespillere som Tom Hanks, Michael Clarke Duncan og David Morse, og ble regissert av Frank Darabont, som også sto bak en annen tidløs klassiker Shawshank Redemption. Historien som oppstår i dette fengslet er både tåredryppende og hjerteskjærende, samtidig som regissøren har klart å skape en helt unik motiverende film ved hjelp av klassisk fortellerevne.

The Green Mile har tronet høyt på IMDB 250 listen i en årrekke og byr på den samme unike opplevelsen i dag som den gjorde for mer enn tyve år siden. Denne filmen er virkelig en must-see for alle som elsker klassiske filmer og som ønsker å oppleve noen av de største øyeblikkene skapt på lerretet i moderne tid.

Skuespillerne i filmen

Som vi nevnte ovenfor byr regissør Frank Darabont på et stjerne spekket galleri av skuespillere når han skulle lage denne tårevåte filmen. Ikke bare møter vi legendariske skuespillere som Tom Hanks, David Morse og Michael Clarke Duncan, men vi møter også en rekke nye og etterhvert kjente ansikter i Hollywood.

Noen av skuespillerne som dukker opp i The Green Mile inkluderer Sam Rockwell, Harry Dean Stanton, Eve Brent, Graham Greene, Michael Jeter, Bonnie Hunt og Jeffrey Demunn. Det eneste vi sitter igjen med etter filmen er savnet etter enda mer, og troen på at mirakler virkelig kan skje på de underligste plasser.

Historien bak filmen

Den unike historien som filmen The Green Mile tar utgangspunkt i boken med det samme navnet skrevet av Stephen King. Den hadde først premiere i USA 10 desember 1999 og ble møtt med stående applaus for sin unike bruk av visuelle teknikker og prestasjoner. Imidlertid møtte den tilsvarende kritikk i pressen for lengden på filmen som på det tidspunktet var svært lang med sine 189 minutter.

Selskapet bak produksjonen Castle Rock Entertainment gjorde filmen til en braksuksess og snudde et produksjonsbudsjett på $60 millioner om til inntekter på mer enn $286 millioner. I senere tid har filmen vært nominert til fire Academy Awards; Best Picture, Best Supporting Actor, Best Sound og Best Screenplay based on published material. Siden filmen ble vist for første gang i 1999 har den overveldet en rekke filmkritikere som en lang, engasjerende og dypt rørende historie om håp, drømmer og tro.

Filmmusikken

Noe av det som gjorde The Green Mile til en unik opplevelse av bruken av dedikert musikk som produsenten fikk laget for denne filmen. En uke etter at filmen hadde premiere i USA slapp Warner Bros de offisielle lydsporene til filmen. Denne platen inneholdt totalt 37 ulike lydspor som stort sett var instrumentale, men det var også sang fra en rekke anerkjente musikere med i filmen.

Noen av musikerne vi kunne høre på den originale platen inkluderer Fred Astaire, Billie Holiday, Gene Austin og Guy Lombardo. Dette var et mektig virkemiddel etter tidens relativt begrensede teknologiske muligheter og gjorde at filmen raskt ble sett på som både revolusjonerende og fremtidsrettet filmteknikk.

Vår anbefaling

Det er ingen tvil om at Tom Hanks spiller en sterk og engasjerende rolle i denne filmen med David Morse, Michael Clarke Duncan og Bonnie Hunt som verdifulle støttespillere. Filmen ble raskt en hit og gjorde suksess på Box Office over hele verden. Dette var også en av første av en rekke suksessfulle filmer som vi så Tom Hanks manifestere sin rolle som legendarisk skuespiller i Hollywood. Ønsker du se flere filmer av Tom Hanks fra denne perioden kan vi uten tvil anbefale filmer som; Forrest Gump (1994), Big (1988), Toy Story (1995), Saving Private Ryan (1998) og ikke minst Sleepless in Seattle (1993).

Mangler du inspirasjon til hva du bør se på en lørdagskveld vil vi også ta et øyeblikk til å minne deg på at IMDB 250 inneholder en unik oversikt over de beste filmene, stemt frem av tusenvis av filmentusiaster fra hele verden. Her finner du en god blanding av klassiske og moderne filmer, og garantert noe som passer til alle anledninger. Hva med å prøve en klassisk film neste lørdag når familien samles? Vi er helt sikre på at det vil bli en suksess.