The Dark knight er en actionfylt spenningsfilm fra DC Universet skrevet av brødrene Jonathan og Christopher Nolan, samt David S. Goyer. Den har av mange blitt ansett som den beste Batman filmen som har blitt produsert, og den har lenge tronet på en tredjeplass på IMDB 250 listen. 

Filmen har en IMDb rating på 9.1/10 som er en av de høyeste av noen film produsert, og kun The Shawshank Redemption (1994) og The Godfather (1972) har oppnådd en høyere score. Filmen tar for seg det første møte mellom Batman og The Joker, og det som fører til et oppgjøret Gotham aldri har sett maken til. 

Stjernene i filmen

Det er ingen tvil om at skuespillerne i filmen står for mye av suksessen, og da går det spesielt mye ære til Heath Ledger. Selv om vi følger en rekke kjente skuespillere som Morgan Freeman, Christian Bale, Gary Oldman, Aaron Eckhart og Maggie Gyllenhaal i filmen, så er det Heath Ledger med sin tolkning av The Joker som virkelig tjente denne filmen en plass i historien. 

Filmen ble fulgt opp av flere populære filmer med Christian Bale i hovedrollen, men de ble aldri like populære som The Dark Knight. Mange mener dette er en av de beste filmene Hollywood har produsert på 2000-tallet, noe også kritikerne på IMDb ser ut til å være enige. Heath Ledger ble tildelt en Oscar posthumt for sin rolle som beste mannlige birolle i filmen. 

Handling i filmen

The Dark Knight er en actionspekket film som tar oss med inn i den mørke atmosfæren rundt Gotham City. Den kjente byen fra DC universet er hjembyen til en rekke kjente figurer i tegneserie universet, men i denne filmen er det oppgjøret mellom playboy filantropen Bruce Wayne (Christian Bale) og Superskurken The Joker (Heath Ledger) som fanger vår oppmerksomhet. 

Gotham er på ingen måte et glansbilde, og byen har lenge vært preget av en nedgangsperiode som resultat av den omfattende korrupsjonen som herjer i byen. Både mafia og korrupte politikere har satt sine klør i innbyggerne av Gotham City, men denne statuen blir brått forstyrret når den anarkistiske superskurken The Joker retter oppmerksomheten sin mot byen. 

Filmen er preget av action fra start til slutt, og det finnes ingen kjedelige øyeblikk gjennom den mer enn 2 timer lange filmen. Vår mening er fortsatt at dette er en av de beste actionfilmene produsert i Hollywood, og et unikt portrett av både Batman og The Joker. Filmen er absolutt verdt å se selv i dag. 

Finn underholdning på IMDb 250

Med et enormt utvalg strømmetjenester og filmer, har det aldri vært vanskeligere å finne en god film for lørdagskvelden. Heldigvis kan IMDb 250 komme inn som et godt oppslagsverk og vi har trukket frem noen av våre favoritter fra denne ikoniske listen. The Dark Knight troner selvfølgelig høyt, men også filmer som Gudfaren (1972), The Shawshank Redemption (1994) og Schindler’s list (1993) er verdifulle filmer som kan gjøre stor suksess på neste filmkveld. Ønsker dere derimot noe nyere å se, anbefaler vi Lady Gaga sin nyeste opptreden i House of Gucci (2021).